TineL Studio učilnica


TineL Studio učilnica

dokument:
Apache in Windows
del:
Analiza
posodobljen:
27. 10. 2003

Apache in Windows
Vodnik za namestitev spletnega strežnika Apache in dodatkov v okolje Windows

Analiza

Namestitev strežnika je morda veliko enostavnejša, kot si predstavljate.

Težavnost

Spregovorimo še o težavnosti pri nameščanju in nastavljanju kompletnega strežnika.

  1. Ustavimo se že pri načrtovanju, saj je včasih precej zahtevno izbrati primerno temo, vsebino, cilje za spletno stran. Torej, kaj bomo prikazali svetu? Kako? Predlagam, da imate te pojme dobro razčiščene, če ne se vam lahko zgodi, da boste na sredi poti obupali.
  2. Naslednja stopnja je pridobitev pipice v svet. Odločitev, mislim, da ni težka, najbolj se trenutno splača SiOL ADSL paket. Težave lahko nastanejo pri izbiri lokacije strežnika in zmožnosti omrežja. Če ste to prebrodili, vam preostane dolgotrajno rokovanje s pogodbami in raznimi podpisi. Precej živcev gre pri samemu čakanju SiOL-ovih mojstrov, da pridejo namontirati ADSL povezavo.
  3. Domenski prostor je najtežji za razumet, saj sem še sam imel težavi pri posredovanju z njim povezanih sistemov in storitev. Izmislite si primerno domeno, jo registrirajte in najemite domenska strežnika. Vse to prek spleta in z relativno majhnimi stroški.
  4. Najdražji del je strojna oprema. Tukaj vam kaj posebej ne morem svetovati, ker boste tako ali tako vsako leto menjali kakšno komponento.
  5. Najlažji del je vsekakor namestitev operacijskega sistema Windows, saj ga že skoraj vsako dete zna namestiti in nastaviti. Seveda, ga je prej potrebno kupiti.
  6. Priprava omrežja vam zna delati precej preglavic, še posebej, če želite imeti več računalnikov povezanih v lokalno omrežje in da vsi dostopajo prek strežnika do medmrežja in do strežnika itd. Za to temo, bi lahko naredil nov vodnik, zato bi bilo preveč, če bi o njej razglabljali na dolgo in široko.
  7. Sama namestitev spletnega strežnika in namestitev dodatkov za spletni strežnik ter ustvarjanje map ni nobena umetnost, ker spada v isto težavnostno kategorijo kot namestitev operacijskega sistema Windows.
  8. Največ težav si obetajte pri nastavitvi strežnika ter dodatkov zanj. Za to boste morali poseči po besedilnem urejanju, torej nič grafike in gumbov. Ta vodnik, mislim, da vas lahko reši tega.
  9. Ko namestite in nastavite vse potrebno, vam prestane še nekaj: spletne strani. Treba bo narediti spletne strani. Če jih že imate, toliko bolje, če ne, lahko kar greste v knjižnico po kakšno dodatno knjigo iz snovi HTML-ja, Perla, JavaScripta. Tudi to je povsem druga tema, ki si jo v tem vodniku nisem zadal, čeprav ste nanjo mogoče pomislili, ker ima vodnik temu primeren naslov.

Stroški so lahko velika ovira.

Stroški

Stroški, ki naj bi jih na vse našteto v tem vodniku imeli, niso nizki:

Skupaj: okoli 343.500 SIT

Predstavitev

Kazalo

Predgovor
Kazalo
Korak 1 - Izbira povezave in domene
Korak 2 - Izbira strojne opreme
Korak 3 - Namestitev operacijskega sistema
Korak 4 - Priprava omrežja
Korak 5 - Namestitev spletnega strežnika
Korak 6 - Nastavitev spletnega strežnika
Korak 7 - Dodatne spletne aplikacije za spletni strežnik (SSI, CGI Perl, PHP, ASP)
Korak 8 - Namestitev in nastavitev podatkovne baze MySQL
Preizkušanje
Predstavitev spletnih strani in dostop do njih
Analiza

dokument:
Apache in Windows
del:
Analiza
posodobljen:
27. 10. 2003

Avtorska pravica © 2000-2014 TineL Studio. Vse pravice pridržane.
Copyright © 2000-2014 TineL Studio. All rights reserved.

[ kazalo ]